Eviniz İçin TV Ünitesi Kullanımı  - CastorMobilya.com

Castor Mobilya

Castor Mobilya Blog
TV

Eviniz İçin TV Ünitesi Kullanımı 

Eviniz için TV ünitesi kullanımı, günümüzde yediden yetmişe pek çok insanın şimdilerde çok daha fazla üzerine düşündüğü konuların başında geliyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi, günümüzde yaşam alanlarını ve dekorasyon trendlerini ciddi oranda etkileyen salgın süreci. Salgın süreci ile birlikte dekorasyon trendleri ve dekoratif alışkanlıklarda ciddi bir kırılma ve değişim yaşandı. Yine dekoratif unsurları ve TV ünitesi modelleri ile ilgili alışkanlıkları ciddi oranda değiştiren diğer nedenlerden de söz etmekle başlayacağız. Sonrasında özellikle salon dekorasyonu denildiğinde akla ilk gelen mobilyalardan birisi olan TV ünitesi modelleri hakkında bilgi vererek, salonlarınız için TV ünitesi seçiminden, kendiniz ve aileniz için işlevsel TV ünitesi seçimi modellerine değineceğiz. 

TV üniteleri, televizyonun tüm dünya ve ülkemiz için en vazgeçilmez elektronik iletişim ve eğlence araçlarından birisi olmasından sonra, çok daha önemli bir salon dekorasyonu unsuru haline geldi. Örneğin, televizyonun teknolojik olarak gelişmeye bebek adımları ile gelişmeye başladığı 1920’li ve 1930’lu yıllardan önce, TV ünitesi veya diğer bir adıyla televizyon sehpası gibi bir mobilya sınıfından söz etmek mümkün değildi. Buna karşın, 2. Dünya Savaşı sonrasında özellikle ABD’de ev elektroniği üretimi ile ilgili gerçekleşen üretim artışı, televizyonun hemen herkes için son derece önemli bir hal almasına neden oldu. 

TV sehpası veya televizyon sehpası, mobilya sektörünü özellikle 80’li ve 90’lı yıllardan sonra ciddi olarak etkiledi. Ancak televizyonun yaygınlaşmaya başladığı 1950’li yıllardan sonraki 30 – 40 yıl için TV ünitesi, mobilya sektörü tarafından bilinmeyen ve tanınmayan bir konseptti.  TV ünitesi veya bir çeşit televizyon sehpasından söz etmek mümkün değildi. Çünkü üretilen televizyon modelleri, genellikle bugün karşılaştığımız modellerden daha ağır, hantal ve kabaydı. Üstelik modellerin kendi televizyon gövdelerine monte halde bulunan ayakları vardı ve bu nedenle bir tür mobilya olarak televizyon sehpası gibi bir mobilyaya kimse ihtiyaç duymuyordu. Günümüzde, özellikle duvara monte modellerin yaygınlaşıp gelişmesi, TV ünitesi modelleri ile ilgili benzer bir durumun oluşmasında etkili. Yine de ülkemizde ve dünyada hane halkı, televizyonlarının “ayakları yere basan” bir mobilya ile kullanmak konusunda oldukça istekliler. 

TV ünitesi seçimi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç önemli noktadan sonra, bu mobilya türünü satın alırken nelere ne derecede dikkat etmeniz gerektiğinden ayrıntılı olarak söz etmeye başlayacağız. İlk olarak, çoğu zaman salonlarınız için bir TV ünitesi almadan önce, nelere dikkat etmeniz gerektiğinden söz edelim. Ayrıca yatak odalarınıza TV düşünürseniz Tv ünitesi düşünmenizde gerekebilir. Bir TV ünitesi alırken; 

  • Önceliğiniz Televizyonun Kendisi Olsun: Üretici Firmalar, Televizyonların Ekran Boyutlarını Genellikle “109 Ekran” gibi farklı ürün özelliği kodları ile piyasaya sürerler. Televizyon ürünlerindeki bu ölçü, bizlere cihazın boyutu hakkında bilgi verir. Bununla birlikte, bir TV ünitesi almadan önce, önceliğiniz mutlaka televizyonun kendisi olmalı. Önce televizyonun ölçülerini kesin ve net bir şekilde bilmeli, daha sonra TV ünitesi için kolları sıvamalısınız. 
  • Satın Alacağınız Televizyonun Boyutlarını Öğrenin: TV Ünitesi Almadan Önce, Sahip Olacağınız Televizyonun Boyut ve Özelliklerini En İnce Noktasına Kadar Belirleyin. Tercih Edeceğiniz Televizyonun En, Boy ve Kalınlık Bilgisini Doğru Olarak Edinirseniz, Salon veya Oturma Odası için En İyi TV Ünitesi Modeline Karar Vermek Konusunda Zorlanmazsınız. Boyutlar, özellikle TV üniteleri için çok önemlidir. Çünkü genelde televizyonlar, ünitelerine boşluk olmadan değil, belli miktarda boşluk bırakılarak yerleştirilirler. 

 

“Ev dekorasyonunuzda mükemmel uyumu yakalamak için TV ünitenizin ideal boyutunu nasıl belirleyeceğinizi öğrenmek istiyorsanız, ‘TV Ünitesinin Boyu Ne Kadar Olmalı?‘ başlıklı blog yazımıza göz atın ve evinize en uygun seçimi yapın.”

  • Depolama Kapasitesine Önem Verin: TV Ünitesinde Bulunan Depolama Ünitesinin Kapasitesini Ciddiye Alın. Salon veya Oturma Odası için TV Ünitesi Almak İsteyen Çoğu Kişi, Genellikle Ünitelerin Alt veya Yan Kısımlarında Bulunan Depolama Alanlarını Önemsemez. Buna Karşın, Depolama Alanı, TV Ünitesi için Son Derece Önemli Tasarım Unsurlarından Birisidir. 
  • Yükseklik de Boyut Kadar Önemlidir: TV ünitesi seçimi için en önemli kriterlerden birisi de yüksekliktir. Çok yüksek bir TV ünitesi, boynunuz ile ilgili ciddi sorunları beraberinde getirebilir, aynı durum, ideal yükseklikten çok daha alçakta olan bir TV ünitesi modeli için de geçerlidir. 
  • Ekran Parlaklığı ve Çözünürlük: Aşırı parlak bir ekran, tercih ettiğiniz TV ünitesi ne kadar kaliteli veya uygun bir mobilya olsa da gereken işi yapamayacaktır. Yine, ekran çözünürlüğü düşük veya yüksek bir televizyona çok yakından veya uzaktan bakmak göz sorunlarını da beraberinde getirebilir. Yeterli alan varsa, TV ünitesi ile ilgili atacağınız en önemli adımlardan birisi de yüksek çözünürlüklü ekrana sahip modellerde izleme mesafesini biraz daha uzak tutmaktır.  
  • Kıvrımlı Ekranlar ve Eski Tip Televizyonlar: Eski tip tüplü televizyonlar veya çok kıvrımlı ekranlara sahip olan televizyon modelleri için, farklı türde TV ünitesi modelleri tercih etmeniz gerekebilir. Yeni nesil televizyon modellerinin duvara monte edilerek kullanılabildiklerini asla unutmayın. Eğer küçük odalardan oluşan bir yaşam alanına sahipseniz, televizyon için bir tür TV ünitesi kullanmak yerine televizyonu duvara asabilirsiniz. 
  • Tasarım ve Stil Önceliğiniz Olsun: Televizyon sehpası modelleri de, kendi aralarında farklı modellere sahiptirler. Örneğin, tek veya iki tarafında bölmeleri bulunan TV ünitesi modelleri ile yan kısımlarında depolama alanı / çekmece / bölme bulunmayan TV ünitesi gibi çeşitli modeller arasından seçim yaparken aynı zamanda televizyonunuzun ekran boyutunu ve diğer tasarım unsurlarını değerlendirmeniz gerekir. Renkler, kullanılan malzeme ve kullanılan malzemenin renk ve kullanım şekli gibi diğer pek çok tasarım detayını, televizyon ünitesi alırken değerlendirmeniz ve aynı zamanda üniteyi kullanacağınız diğer eşyalar ile uyumuna dikkat etmeniz gerekir. 
  • Oda ve TV Ünitesi Boyutuna Önem Verin: TV Ünitesi, genellikle salonlar, oturma odaları veya hobi odası gibi çeşitli odalar için kullanılabilirler. Güvenli bir kullanım için, seçeceğiniz TV Ünitesi veya televizyon altlığının, televizyon gövde genişliğinden en az %20 daha uzun olmasına dikkat etmeniz gerekir. Görsel olarak televizyonun daha şık görünmesi ve gözü rahatsız etmemesi için, oda boyutları ile orantılı tercihler yapmaya özen göstermeniz gerekir. 
  • Televizyon Ekran Boyutuna Dikkat Edin: Küçük ekran boyutuna sahip TV üniteleri için farklı ve daha büyük ekrana sahip televizyon modelleri için farklı TV üniteleri kullanmak isteyebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak Curved Ekran (Kıvrımlı Ekran) Televizyon Modelleri için de başta türde TV üniteleri kullanmayı tercih etmeniz, dekorasyon ve işlevsellik açısından faydalı olacaktır. 
  • TV Ünitesi Rengi: Koyu renkler özellikle boyutları oldukça dar olan yaşam alanları ve odalar için çoğu zaman tercih edilmezler. Işığı emme özelliği olan bu renkler (özellikle kışlık giyim eşyaları bu nedenle koyu renkte kumaş kullanılarak üretilirler) söz konusu dekorasyon ve dekoratif çözümler olduğunda, alanı çok daha dar göstermek gibi bir etkiye neden olabilirler. Bu nedenle, özellikle küçük salonlar, oturma odası ve yaşam alanları için koyu renkli TV ünitesi modelleri tercih etmemeye özen gösterin. 
TV

TV Ünitesi

Şimdi, salon veya oturma odaları için en ideal TV ünitesi seçmeniz için, birkaç hesaplama yönteminden söz edeceğiz. İlk olarak, örneğin 55 ekran bir televizyonun, cm cinsinden boyutlarının nasıl hesaplandığını ve buna ek olarak, televizyonunuzdan maksimum keyif almak için, televizyonun nasıl ve ne şekilde konumlandırılması gerektiğinden de söz edeceğiz. İlk olarak, televizyon ekran boyutu konusundan başlayalım. 

Televizyon Ekran Boyutu Nasıl Hesaplanır? 

Televizyon üreticileri, televizyon ekran boyutlarını inç olarak bildiğimiz ölçü birimi üzerinden hesaplarlar. Bu durumda, örneğin 32 ekran bir televizyon, ekranın sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar 32 inçlik bir mesafeye sahiptir. Ölçü birimi olarak 1 inçlik mesafenin tam olarak 2,54 cm’ye eşit olduğundan hareketle, bir televizyonu daha almadan ölçüleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu durumda, 32 inçlik bir televizyon sol üst köşesinden sağ alt kısmına kadar 81 cm’lik bir ekran boyutuna sahiptir ve kimi üreticiler, ürünleri ile ilgili olarak 32 ekran yerine 81 ekran ifadesini de kullanabilirler. 

Televizyondan Maksimum Keyif Almak İçin TV – İzleyici Uzaklığı Ne Kadar Olmalıdır? 

TV ünitesi ipuçları listemizde, oda boyutundan da söz etmiştik. Bunun nedeni, televizyonun oda içerisinde şık görünmesi ve sırıtmaması için televizyonu izleme mesafesinden belli oranda geride tutmanız gerektiğidir. İdeal mesafe için, televizyon ekran boyutunu ilk olarak 1.2 ile çarpmalı ve sonrasında çıkan inç cinsinden mesafeyi cm’ye veya metreye çevirmeniz gerekir. Bu durumda, örneğin 32 ekran bir televizyon için ideal izleme mesafesi, 32 inç x 1,2 x 2,54 olacaktır, yani 96 cm. Yani TV ünitesi ve televizyon, koltuk veya izleme alanından ortalama olarak 1 metre uzakta olmalıdır. Mesafe, 40 derecelik bir tam ekran görüntüsü sunarak, televizyon deneyiminden maksimum keyif almanızı sağlar. 

Salonlarınız İçin TV Ünitesi Seçimi

Salonlar için TV ünitesi seçerken, boyutların ne kadar önemli olduğundan söz etmiştik. Salon için TV ünitesi seçerken, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi de TV ünitesi ve televizyon arasında bırakmanız gereken mesafedir; TV üniteleri ile televizyon arasında belli bir miktar boşluk bırakmanız gerekir ve bu mesafeyi bırakmamanız, televizyon gövdesinin çizilmesine neden olabilir. Salonlarınız için TV ünitesi seçimi yaparken aynı zamanda mobilyalarınıza, mobilyalarınızın tarz ve renklerine dikkat etmeniz gerekir. Castor Tuana ve Castor Akasya TV Ünitesi gibi TV ünitesi modelleri, günümüzde minimalist veya klasik türdeki salon mobilyaları ile birlikte kullanabileceğiniz başlıca ürünler arasında gelmektedir. 

Salonlar için TV ünitesi seçimi için aynı zamanda TV ünitesi model ve tarzına da dikkat etmeniz gerekir. Akasya TV ünitesi gibi modeller, üstlerinde bulunan özel bölmeleri ile örneğin akıllı TV olarak da bilinen “smart TV” cihazları için oldukça uygundur. İnternet üzerinden yayınları izleme olanağı sunan akıllı TV  gibi televizyon modellerini, dilerseniz bu tip bir TV ünitesi ile birlikte kullanabilirsiniz. Üst kısma yerleştireceğiniz modem veya modem güçlendirici, yayının yüksek performans ile akıllı televizyona ulaşmasını sağlar ve bu şekilde sorunsuz smart TV deneyimi sunar. 

Salonlar, TV ünitelerinin en yaygın olarak kullanıldığı yaşam alanlarının başında gelir. Yazımızın başında, bir TV ünitesi / televizyon sehpası / televizyon dolabı gibi isimlerle de anılan mobilyaları almadan önce nasıl hareket etmenizden ve neleri daha derinlemesine incelemeniz gerektiğinden söz ettik. Televizyon keyfinizden maksimum randıman almak isterseniz, özellikle izleme mesafesi ve televizyon boyutu gibi çeşitli ipuçlarını, kendi salonlarınızda uygulayabilirsiniz. Bununla beraber, TV ünitesi tarzı ve rengi ile ilgili seçimler yapmak, mobilyanızın salonunuzdaki diğer eşyalarınız ile uyumlu görünmesini sağlayacaktır. Yani TV ünitesi alırken ve bu mobilyayı doğru şekilde konumlandırırken, işlevsellik ve uyuma dikkat etmeniz gerekir. 

Modern Tasarımlarda TV Ünitesi Seçimi 

Modern tasarımlarda TV ünitesi seçimi yapmak nispeten çok daha kolaydır. Bunun nedeni, günümüzde dekorasyon ve mobilya trendlerini takip eden çoğu mobilya üreticisinin, minimalist TV ünitesi gibi çeşitli mobilya modellerine, ürün seçenekleri arasında çok daha fazla yer vermesidir. Müşteri taleplerine uygun olarak günümüzde modüler tasarıma sahip çeşitli TV ünitesi modelleri de mobilya kullanıcıları tarafından ilgi ve istek ile karşılanmaktadır. Bu da, dolaylı yoldan çeşitli mobilya üreticilerinin modern tarzda TV ünitesi gibi çeşitli ürünlere daha fazla yer vermelerinde etkili olmuştur. Örneğin, özellikle salonlarda kullanılmak üzere yine 1970’li ve de 1980’li yıllarda sıklıkla üretilen kapaklı TV dolabı gibi ürünler, günümüzde pek çok mobilya üreticisi tarafından ya hiç üretilmemekte ya da az sayıdaki mobilya üreticisi tarafından sunulan bir ürün haline gelmiştir.

Modern tasarımlarda TV ünitesi seçimi için, tercih edebileceğiniz pek çok farklı model bulunuyor. Bu modeller, özellikle tercih ettiğiniz televizyon modelinin çerçeve kalınlığı ve tipine göre değişkenlik gösteriyor. Teknolojinin gelişmesi ile televizyonların gövde ağırlıklarının hafiflemesi ve bu elektronik eşyaların giderek daha hafif hale gelmeleri, günümüzde TV ünitesi modellerini ve tasarımını da ciddi oranda etkilemiştir. Modern TV ünitesi tasarımlarına Castor Mobilya’nın ilgili ürün kategorisinden ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde, minimalist çizgilere sahip TV ünitesi modelleri için de Castor ile iletişime geçebilirsiniz. 

TV Ünitesi

TV Ünitesi Seçimi

İşlevsel TV Ünitesi Seçimi 

İşlevsel TV ünitesi seçimi ile ilgili olarak dikkat etmeniz gerekenlerden yazımızın başında ayrıntılı olarak söz ettik. Bugün, salonunuz veya oturma – hobi odanız için ideal bir TV ünitesi almak isterseniz, yapmanız gereken şeylerin başında tercih ettiğiniz televizyon modelini derinlemesine incelemek olacaktır. Bir televizyon alacaksanız veya almayı düşünüyorsanız, ilk olarak tercih edeceğiniz ve alacağınız televizyonun ekran boyutundan çerçeve kalınlığına, yüksekliğinden internet bağlantısının olup olmamasına ve elbette en önemlisi, televizyonunuzun ekran boyutuna ve çözünürlüğüne dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, düşük çözünürlüklü bir ekran için izleme mesafesi, televizyon ekranından çok daha uzak olabilir. Buna ek olarak, yüksek çözünürlüklü bir ekrana çok yakından bakmak gözlerinizi yorabilir.

İşlevsel TV ünitesi seçimi için, tercih ettiğiniz televizyonun tasarım ve özellikleri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle eviniz, ofis veya oturma odanız için yapabileceğiniz en iyi seçim, ilk olarak televizyon modelini, ekran boyutunu, çözünürlüğünü, kullandığı teknolojiyi ve en önemlisi çerçeve kalınlığını ölçmektir. Kimi zaman, bir TV ünitesi veya TV sehpası kullanmak yerine, televizyonunuzu duvara asmanız da gerekli olabilir. Özellikle mobilya için yeterli alanı bulunmayan oda ve yaşam alanlarında, televizyon aynı zamanda duvarlara da asılarak kullanılabilmektedir. Üstelik, günümüzde çekmeceli bölmelere sahip çeşitli TV ünitesi modelleri de bulunmaktadır. Salon, hobi veya oturma odanızın boyutlarına uygun olarak farklı tercihler yapabilirsiniz. 

TV Ünitelerinde Renk Seçimi

TV ünitelerinde renk seçimi, genellikle üzerinde en az durulan konu ve işlemlerden birisidir. Gerçekte ise, açık renkli veya doğal ahşap görünümüne sahip olan TV üniteleri, televizyonun daha çok öne çıkmasını sağlayabilir. İzleyicilerin ekrana daha iyi odaklanabilmeleri için beyaz renk ağırlıklı TV ünitesi modelleri son derece idealdir. Tüm bunlara ek olarak TV ünitesi modelleri için tercih edilen siyah ve beyaz renkler, günümüzde hemen her türden salon takımı / oturma odası takımı ile birlikte rahatlıkla kullanılabilmektedir. Sizler de salonlarınız ve oturma odalarınız ile uyumlu TV üniteleri için Castor Mobilya’yı tercih edebilirsiniz. 

 

Bu ve daha fazla bilgi için “TV Ünitesi Nasıl Seçilir?” başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz. Ev dekorasyonunuzda doğru tercihler yapmanıza yardımcı olacak bu rehber, size hem estetik hem de işlevsel çözümler sunacak.

Castor Mobilya Kaliteli mobilyayı en uygun fiyatlarla evlere taşıyarak yaşam alanınızı dokunuşlarıyla güzelleştiren Castor Mobilya, 2018 yılında kuruldu. Tasarımdan başlayarak ürünün müşteriye ulaşmasına kadar her aşamada kaliteyi önceliği olarak benimseyen Castor Mobilya, başarısıyla kısa sürede 81 ile dağıtım yapmaya başladı.

Castor Mobilya, hızlı üretim gücü, uluslararası standartlardaki tasarımları ve müşteriye özel üretimi ilkeleriyle İstanbul-Yenibosna’daki fabrikasında üretime devam ediyor. Müşteri odaklı satış anlayışını benimserken satış ve satış sonrası hizmetlere kadar her aşamayı titizlikle kontrol ediyor ve dünya çapındaki gelişmeler doğrultusunda yeniliklere imza atıyor.

Comments are closed.